Vogelparken in Nederland

Als je van vogels houdt, dan is er genoeg te beleven in Nederland. In verschillende vogelparken in Nederland kan je op een leuke en leerzame manier genieten van de vele verschillende vogels die over de hele wereld te vinden zijn.

Een leuk dagje uit naar vogelparken in Nederland

Avifauna in Alphen aan de Rijn is misschien wel het bekendste vogelpark in Nederland. Je kan hier vogels van over de hele wereld vinden, daarnaast hebben ze voor kinderen ook de grootste glijbaan van Nederland. Als je een liefhebber bent van uilen dan kan je terecht bij De Uilentuin in Harkema.

Daarnaast is er ook veel te beleven bij Papegaaienpark Veldhoven. Dit is een opvangcentrum voor voornamelijk papegaaien, maar ook andere exotische vogels. Wil je meer dan alleen vogels, dan kan je ook terecht bij Faunapark Flakkee. Hier hebben ze veel verschillende vogels van over de hele wereld, maar ook grotere dieren zoals kangoeroes en herten.

Ook de kleinere vogelparken kunnen erg leuk zijn

Sommige vogelparken zijn opengesteld door particulieren die als hobby vogels hebben. Zoals bijvoorbeeld Uilenpark De Paay in Beesd of Birdpark Jagrie in Gieterveen. Hier zijn ook zeer verschillende soorten vogels te vinden. Birdpark Jagrie heeft zich gespecialiseerd in kleurmutaties van verschillende vogels, dus nog verwonderlijker om te bewonderen.