Dierenparken in Nederland

Voor de dierenliefhebbers is genoeg te doen in Nederland. Er zijn talloze dierenparken waar je bijna alle dieren ter wereld kunt  bewonderen. We zetten de grootste en bekendste dierenparken op een rij.

De grootste dierenparken in Nederland

Iedereen heeft wel gehoord van Artis in Amsterdam. De oudste dierentuin in Nederland is ondertussen uitgegroeid tot veel meer dan een dierenpark. Naast meer dan 700 diersoorten is hier ook een planetarium, vlinderpaviljoen en een monumentaal aquarium.

In Rotterdam heb je natuurlijk Diergaarde Blijdorp. Hier is genoeg te beleven, zoals het prachtige Oceanium en de spannende Tijgerkreek. Ook voor kinderen is hier veel plezier te beleven in de nieuwe Afrikaanse speeltuin Oewanja Kinderjungle, met vier verdiepingen klim en klauter plezier.

Maar er zijn nog veel meer dierenparken in Nederland

Als je bijvoorbeeld helemaal weg bent van apen, is een bezoekje aan de Apenheul in Apeldoorn zeker aan te raden. Kom oog in oog met onze verre verwanten, en geniet van de herkenbare ontdekkingen die de apen doen. Prachtig gelegen op de Veluwe, geniet je niet alleen van de apen maar ook van de prachtige omgeving.

Ben je meer een liefhebber van reptielen? Kom dan naar Reptielenzoo Iguana in Vlissingen. Hier kan je de wonderen van de reptielenwereld bewonderen en kijken hoe deze prachtige beestjes leven. Hou je meer van vogels? Dan is Vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn een bezoekje waard.

Natuurlijk is dit nog niet alles

Zo kunnen we ook nog Dierenpark Emmen en Burger’ Zoo in Arnhem aanraden. Of wat dacht je van Ouwehands Dierenpark in Rhenen en SeaLife Scheveningen? Kortom, in Nederland is genoeg te beleven voor de echte dierenliefhebbers!

Top 10 dierentuinen – Vakantiecheck