Aquaria in Nederland

Nederland telt een mooi aantal prachtige aquaria. In dit artikel zullen we de grootste en mooiste met je doornemen.

Zee Aquarium Bergen aan Zee

Met onze uitgebreide kustlijn zijn er genoeg plekken om een prachtig zeeaquarium te bezoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Zee Aquarium in Bergen aan Zee? Hier zijn de aquaria in vier zones ingedeeld. Zo is er bijvoorbeeld een aquarium voor de koudere zeeën zoals de Noordzee of de Noordelijke IJszee. Ook is er een aquaria voor matige en tropische zeeën. Het vierde aquarium is eigenlijk geen zeeaquarium, hier wordt namelijk het leven van het Amazonegebied nagebootst.

Sealife Scheveningen

Het aquarium in Scheveningen is ook een grote attractie te noemen. Hier is heel verschillend zeeleven te bewonderen. Naast de haaien, roggen en zeeschildpadden hebben ze sinds 2012 een nieuwe attractie: Monsters uit de diepzee. Hier kom je oog in oog te staan met de meest vreemde wezens uit de diepste zeeën van de wereld. Ook kun je hier in een prachtige glazen tunnel onder het water doorlopen.

Ecomare op Texel

U kunt Ecomare vinden in De Koog op Texel. Naast de veelal ondergrondse aquaria waar u werkelijk onder het zeeniveau de verschillende leefgebieden van vissen kunt bewonderen, hebben ze hier ook een groot gedeelte gewijd aan de opvang en verzorging van zeehonden. Zo word een dagje naar een aquarium zeer speciaal.

Fort Kijkduin in Den Helder

In 1996 is Fort Kijkduin officieel geopend. Ze hebben hier 11 verschillende aquaria, allemaal om de natuurlijke leefomgeving na te bootsen. Ook hier hebben ze een grote tunnel onderwater voor een ultieme aquariumbeleving. Naast het kijken naar de vissen en dieren, hen je hier ook de mogelijkheid om ze aan te raken.

Nog veel meer aquaria in Nederland

Dit waren natuurlijk alleen maar de grote en bekende aquaria in Nederland. In veel regionale gebieden zijn genoeg kleinere en hele leuke aquaria te vinden. De vele aquaria in Nederland zijn allemaal zeker weten een bezoekje waard!