Dierenparken in Europa

Als je op reis gaat in Europa, is het natuurlijk leuk om een dagje lekker naar een dierentuin te gaan die je nog nooit gezien hebt. Er is een heel breed scala aan dierenparken in Europa, en hier zetten we de meest grote en bekende dierenparken op een rijtje:

Oudste dierenparken in Europa

Zoo Berlin in het hartje van Berlijn is één van de grootste en oudste dierenparken in Europa. Met bijna 15.000 dieren op 32 hectare is deze dierentuin zeker een bezoekje waard. Ook is er een groot SeaLife Aquarium om de wonderen van de zee te bekijken. In Wenen heb je het Schönbrunn Zoo, wat 250 jaar geleden voor het eerst te poorten opende. Dit is dan ook het oudste dierenpark ter wereld. De grootste blikvangers zijn de koala’s en vier reuzenpanda’s.

In 1843 opende Zoo Antwerpen haar deuren. Deze dierentuin werd in 2007 uitgeroepen tot best bewaarde 19e eeuwse dierentuin. Ook Artis in Amsterdam hoort thuis in het rijtje van oudste dierentuinen in Europa.

Maar er is nog veel meer

Dit is nog maar een kleine selectie van dierentuinen in Europa. Wat dacht je bijvoorbeeld nog van het oudste dierenpark van Denemarken? Kopenhagen Zoo is één van de topattractie’s in Denemarken waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de observatietoren. Of Tierpark Hagenbeck in Hamburg, de eerste dierentuin die gebruik maakte van grachten in plaats van kooien.

Een bezoekje aan de bekende schele buidelrat Heidi in Zoo Leipzig is ook zeker de moeite waard. De London Zoo is het oudste wetenschappelijke dierentuin in de wereld, waar ook veel prachtige dieren te vinden zijn.

Voor ieder wat wils

In heel Europa zijn veel dierentuinen te vinden. Dit was nog maar een kleine opsomming, en we zullen vast heel veel beroemde en mooie dierenparken gemist hebben. Maar van de opgenoemde dierenparken kunnen we wel zeggen dat ze zeker een bezoekje waard zijn. En ben je op zoek naar een voordelige reismogelijkheid naar een van de dierenparken? Kijk dan eens naar de goedkope vliegtickets op Tix.nl of één van de vele andere reisaanbieders.